Bio­dynami­sche massages

Biodynamische massage is een zachte en uitnodigende methode met respect voor de ‘beschermende weerstand’.

Biodynamische massage stimuleert en activeert het natuurlijke vermogen van je lichaam om stress te reguleren. Door biodynamische massages wordt dit natuurlijke vermogen ondersteund en gestimuleerd, zodat vastgehouden spanning en stress in eigen tempo weer kan loslaten.

Het lichaam wordt uitgenodigd tot stromen en ontspanning. Je wordt uitgenodigd jezelf en je lijf weer te voelen in het hier en nu. Bewust te worden van ‘bevroren’ en gestagneerde energie en het stromen van levensenergie-levenskracht weer toe te laten. ‘Bevroren’ energie kan smelten en gestagneerde energie kan weer stromen.

verschillende-weefsels-biodynamische-massage

Spanning zit niet alleen in je spieren

Uitgangspunt van de Biodynamische therapie is dat spanning zich niet alleen vastzet in de spieren, maar dat levensenergie ook op andere niveaus kan stagneren. Biodynamische massage kan op de verschillende structuren van het lichaam worden gegeven, zoals: botten, spieren, spiermembraan, bindweefsel, lichaamsvocht, huid en de aura. Deze verschillende soorten massages werken stress-afvoerend, rustgevend, vitaliserend, ruimte gevend, begrenzend of bevestigend.

In de biodynamische therapie wordt ook gewerkt met de psycho peristaltiek van de darmen. Ook wel ‘buikborrelen’ genoemd.

Het ontstaan van Biodynamische massage

Biodynamische massage werd ontwikkeld door de Noorse psychologe en fysiotherapeute Gerda Boyesen. Zij ontdekte in de zestiger jaren in de praktijk dat de darmen betrokken zijn bij iedere emotie en bij iedere stresservaring. Het is haar ontdekking dat de peristaltiek van de darmen in relatie staan tot emotionele verdringing, ontlading en het loslaten en verwerken van emoties en stress. Tijdens haar behandelingen nam ze verschillende geluiden en ritmes waar.

Door te luisteren naar de geluiden van de peristaltiek, ontdekte ze dat ze de verwerking van emoties kon beïnvloeden en stimuleren. Niet alleen op mentaal niveau, maar ook diep in de weefsels van het lichaam. Een missende schakel tussen psyche en soma, zo meende Boyesen. Vandaar de term ‘psycho peristaltiek’: de psychische rol die de peristaltiek speelt in het verwerken van emoties.

Gerda_Boyesen

Bij verschillende biodynamische massages wordt gewerkt met een speciale stethoscoop. Op deze manier zijn voor de cliënt en de therapeut de verschillende buikgeluiden hoorbaar.

Massages worden gegeven op een massagetafel, over de kleding heen gegeven of op de huid. Belangrijk is wat goed en prettig voor je voelt.

Heb je een vraag?

Stuur deze via het onderstaande formulier en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van mij.
Of bel me op: 06 40 370 042

* Geen zorgen, je gegevens zijn veilig. Lees meer hierover in mijn privacybeleid.