Hulp bij
angst en paniek

Angst en paniek zijn intense gevoelens van vrees, onrust en onveiligheid die je dagelijkse leven beïnvloeden. Deze emoties kunnen leiden tot vermijdingsgedrag, sociaal isolement en een afname van de kwaliteit van leven. Behandeling kan soms moeilijk zijn, misschien heb je je zelfs er al bij neergelegd ermee te moeten leren leven. Toch is het echt mogelijk je paniekaanvallen achter je te laten, wellicht is lichaamsgerichte therapie voor jou de uitweg.

angst-behandeling

Angst en paniek, waar komt het vandaan?

Angst en paniek zijn complexe emotionele reacties die kunnen ontstaan als reactie op een dreiging, reëel of ingebeeld. Deze reacties zijn een natuurlijke en normale respons van het lichaam op stressvolle situaties. In de huidige tijd zijn deze reacties echter zelden constructief.

Factoren zoals genetische aanleg, trauma, levenservaringen en omgevingsfactoren kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van angst en paniek.

Vaak is de angst over langere tijd opgebouwd. Het vinden van een ‘quickfix’ om er vanaf te komen is dan ook een utopie. Toch is er een uitweg.

Heb jij last van paniekaanvallen?

Zet nu de eerste stap naar een leven zonder angst en download het e-book ‘Eerste Hulp bij Paniekaanvallen’

Waarom je machteloos staat bij paniekaanvallen
en hoe een rookmelder je helpt ervan af te komen

Stel je het volgende voor: je gaat lekker koken… In de braadpan staat iets lekkers te pruttelen. Je tilt het deksel op en roert in de pan. Stoom uit de braadpan stijgt op, maar wat gebeurt er? Die stoom komt in de rookmelder terecht… en wéér gaat dat verrekte ding af.

Dat is natuurlijk een raar probleem. Wie hangt er nu een rookmelder boven zijn braadpan? Dat moet je natuurlijk niet doen… dat is hartstikke suf. Maar dat hij afgaat is niet gek… dat is de functie van de rookmelder.

Het zenuwstelsel is ook een soort van rookmelder

Je angst is dan de rook of stoom waardoor je ‘alarm’ afgaat. Je zenuwstelsel denkt, zonder dat jij dit weet: ‘Oooh ik ben in levensgevaar… ik móet op de vlucht’.

In je lichaam komt dan veel energie vrij zodat je hard kunt wegrennen. Maar die vrijgekomen energie gebruik je niet. Er is geen brand, je bent niet in gevaar, je hoeft helemaal niet hard weg te rennen.

Al die energie blijft achter in je lichaam.
Alsof de pannen nog steeds op het vuur staan, stoom blijft opstijgen en ja hoor…
daar gaat weer dat verrekte rookalarm af.

Dan heb jij dus weer een paniekaanval.

Waar ik je mee help is je lichaam uit de ‘valse alarmstand’ te halen. 

Waarom ik jou kan helpen

Paniekaanvallen en angstgevoelens zijn heftig. Het kan je radeloos en machteloos maken. Daar weet ik alles van.

Vroeger had ik hier ook last van. Ik weet hoe je leven hierdoor wordt beïnvloed én hoe je met de juiste hulp hiervan afkomt.

Het is belangrijk dat je een plek hebt waar je welkom bent met jouw verhaal, de juiste steun krijgt en waar je op kunt terugvallen.

Daarom kies ik niet voor het geven van een standaard online traject, maar voor maatwerk in een persoonlijke 1-op-1 begeleiding in mijn programma.

leven-zonder-angs-en-paniekaanvallen

Programma vrijuit leven zonder angst

In dit programma gaan we samen aan het werk om af te rekenen met jouw angst. Het woord samen is hierin belangrijk. Er is namelijk niemand die dit voor je op kan lossen, je zal je hier zelf enorm voor moeten inzetten. Maar dat hoef je niet alleen te doen.

Ik begeleid je op de weg in fysieke sessies, met ondersteunende oefeningen en met extra begeleiding op de zware momenten.

Duur: circa 6 - 10 maanden

12 sessies van 75 minuten

Ondersteunende oefeningen voor thuis (je krijgt deze op video of audio, zodat je de oefeningen makkelijk kan volgen)

Extra begeleiding tussendoor (je mag me tijdens het hele traject mailen, appen of bellen, zodat je back-up hebt)

Investering: € 925

|

“Het heeft mij in die tijd beperkt in wie ik was.

Nog een enkel moment voel ik mij in een sociale situatie niet fijn, dan kan ik een keuze maken om naar huis te gaan of kan ik proberen mijn gedachten te verzetten. Ik kies meer voor mijzelf.

Daarmee houdt mijn ontwikkeling zeker niet op.”

Carla, 31 jaar

|

“Ik heb het afgelopen jaar veel last gehad van hypochondrie en dankzij de kundige therapie en lichamelijke begeleiding van Els kan ik beter met mijn angsten omgaan en weer functioneren.

Ik raad de therapie van Els aan voor iedereen die last heeft van angsten en meer rust wil in zijn of haar leven.”

Anoniem, 23 jaar

|

“Voordat ik bij Els kwam had ik last van een soort angstaanvallen, aan het begin zelfs paniekaanvallen. De angst die daarbij hoorde was de angst om een ziekte te hebben/krijgen of om dood te gaan.

Vanaf het moment dat ik bij Els in therapie ging heb ik een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt.

Ik ben mij veel sterker gaan voelen, kan gedachten meer verplaatsen en uitdagen en ik vertrouw meer op wat mijn lichaam mij écht zegt.

Alice, 28 jaar

Heb je een vraag?

Stuur deze via het onderstaande formulier en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van mij.
Of bel me op: 06 40 370 042

* Geen zorgen, je gegevens zijn veilig. Lees meer hierover in mijn privacybeleid.